WhatsApp dispare de pe aceste telefoane: cât timp mai ai acces, de fapt?

de: Răzvan Băltărețu
15 12. 2020

Pe cât de mare e WhatsApp, pe atât de limitată poate părea uneori. Asta depinde foarte mult și de telefonul tău. Noua listă cu dispozitive de pe care aplicația dispare a fost dezvăluită acum.

În prezent, mai poți avea WhatsApp doar pe Android sau iPhone. Sunt oricum cele mai populare două sisteme de operare, așa că sunt foarte mari șansele să ai așa ceva. Dar ce faci dacă telefonul e prea vechi? Nu prea ai noroc, cum vezi din lista de mai jos.

WhatsApp a anunțat că aplicația nu va mai funcționa pe orice telefon Apple mai vechi de iPhone 4. Totodată, iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6 și 6S au nevoie de cel puțin iOS 9 ca să ruleze. De menționat că iPhone 6S, 6S Plus și primul model SE sunt ultimele care primesc actualizarea iOS 14, așa că pe iPhone nu e atât de dramatică situația.

Telefoanele cu Android pe care WhatsApp nu mai funcționa

La cât de mult au evoluat telefoanele cu Android, e puțin probabil să ai unul dintre aceste modele vechi. Dar, în orice caz, dacă le folosești, din 2021 ar trebui să treci la ceva un pic mai nou ca să mai folosești WhatsApp.

Aplicația nu va mai funcționa pe telefoane Android cu sistem de operare mai vechi de versiunea 4.0.3. Aici intră modele ca LG Optimus Black, Samsung Galaxy SII sau HTC Desire, notează Entrepreneur. Da, vorbim de telefoane care fac deceniul.

Dacă în Europa și România lista pare ciudată, în țări mai sărace acestea încă sunt utilizate, într-o anumită măsură. În orice caz, sunt și telefoane cât de cât noi, din ultimii trei ani, care nu costă foarte mult.

Deși Android nu e încă la nivelul iOS când vine vorba de actualizări, majoritatea telefoanelor au versiuni mai noi de doi ani. Oricum, ai lista asta, verifică-ți telefonul și schimbă-l dacă e cazul sau bucură-te că mai duce.